Grzegorz Łapanowski - Pasia. Misja. Smak.

Grzegorz Łapanowski pochodzi z Zielonej Góry, gdzie ukończył prestiżowe I LO. - Od 15 lat mieszkam w Warszawie, ale zawsze powtarzam, że moje serce jest w tym regionie - mówi o Lubuskiem.

 

Grzegorz Łapanowski to kucharz, aktywista i propagator dobrego sezonowego jedzenia. Założyciel Fundacji Szkoła na widelcu, właściciel dwóch studiów kulinarnych: Food Lab Studio i Food Lab Mini. Autor trzech książek kulinarnych: Wzór na smak, Smakuje oraz Najlepsze przepisy dla całej rodziny. Juror i prowadzący polskiej edycji Top Chef.

 

Pracował dla Polsatu, TVP, TVN i Kuchni Plus. Obieżyświat, gurmandzista i ogrodnik amator. Na co dzień zajmuje się promocją dobrej żywności i idei zdrowego, naturalnego, świeżego i sezonowego żywienia. Świat przemierza w poszukiwaniu tego, co najlepsze.

 

W wolnych chwilach jeździ na deskorolce i na rowerze. Namiętnie kolekcjonuje i uprawia rośliny.