Obrazek nagłówkowy

Enoturystyka

01maja

IV Lubuski Festiwal Otwartych Piwnic i Winnic

Zielona Góra
JUŻ WKRÓTCE ! WIELKA WINIARSKA MAJÓWKA! IV LUBUSKI FESTIWAL OTWARTYCH PIWNIC I WINNIC, Zielona Góra, 1 - 4 maja 2024 Historyczne piwnice winiarskie, znakomite lubuskie winnice! Przed nami czwarta edycja Festiwalu, który w poprzednich latach przyciągnął do Zielonej Góry tysiące turystów z Polsk
06kwietnia

Warsztaty winiarskie: „Podstawy sommelierstwa, rozpoznawanie i klasyfikowanie win”

Lubuskie Centrum Winiarstwa Winiarska 1, 66-003 Zabór
W dniu 6 kwietnia br. w godzinach: 10.00-14.00 w ramach cyklu "Wiosenna przygoda z winiarstwem" odbędą się warsztaty obejmujące podstawy sommelierstwa, dobór win do potraw, praktyczne zajęcia z rozpoznawania i klasyfikowania win na podstawie wytrawności i zawartości alkoholu. Warsztaty poprowadzi: K
09marca

Warsztaty winiarskie: „Zbiór i tłoczenie winogron oraz proces produkcji wina”

Lubuskie Centrum Winiarstwa Winiarska 1, 66-003 Zabór
W dniu 9 marca br. w godzinach: 10.00-14.00 w ramach cyklu "Wiosenna przygoda z winiarstwem" odbędą się warsztaty obejmujące przygotowanie do zbiorów, zasady tłoczenia winogron, klasyfikacja win oraz przebieg procesu produkcji wina na przykładzie praktycznej prezentacji urządzeń znajdujących się w S
02marca

Warsztaty winiarskie: „Zasady prowadzenia uprawy winiarskiej”

Lubuskie Centrum Winiarstwa Winiarska 1, 66-003 Zabór
W dniu 2 marca br. w godzinach: 10.00-14.00 w ramach cyklu "Wiosenna przygoda z winiarstwem" odbędą się warsztaty obejmujące zasady prowadzenia uprawy winiarskiej, stosowanie środków ochrony roślin w winiarstwie, praktyczny pokaz cięcia krzewów winorośli na jednej z parceli znajdującej się na Winnic
24lutego

Warsztaty winiarskie: „Zakładanie winnicy, dobór odmian winorośli”

Lubuskie Centrum Winiarstwa, ul. Winiarska 1, 66-003 Zabór
W dniu 24 lutego br. w godzinach: 10.00-14.00 w ramach cyklu "Wiosenna przygoda z winiarstwem" odbędą się warsztaty obejmujące: zakładanie winnicy i przedstawienie rocznego kalendarza prac winiarskich, dobór odmian winorośli do warunków glebowych i klimatycznych, pokaz przygotowania osprzętu niezbęd